Thursday, October 15, 2009

2 more weeks!

Masuk minggu ni, baby dalam perut da berusia 38 minggu ++. rasa mcm baru je. tup tup da nak bersalin da. da ujung2 ni, saya rasa sgt2 x selesa. tidur pon x cukup sbb sakit2 pinggang n sekejap2 terjaga sbb nk g toilet.
lagi pon skg da nak ujung tahun. byk keja kt sekolah nak di settlekan. meeting pon berlambak2. nak kejar2 silibus lagi. buat soalan final year, type sijil students, update record book n register students n mcm2 lagik la. budak2 nak spm lagik. ble diingat2 rasa mcm x terbuat. sebenarnye byk je masa nak settlekan keja tp malas tu lebih. hehehehe..
Persiapan baby so far da siap. cume untuk saya, saya masih mencari2 breast pump yg sesuai. azam saya, saya cube untuk breast feed baby sepenuhnye. saya slalu cakap kat baby saya nak die minum susu saya puas2, harap2 die dgr doa sy n doakan harapan mamanye termakbul. walau pon ramai jek org bgtau saya susahnye cabaran nk menyusukan baby ni especially utk working mother.
Sekarang sy byk kn membaca info2 pasal saat2 kelahiran baby eg: teknik pernafasan. harap2 saya bole praktikkannye bile saat2 diperlukan. ntah2 da sakit ape pon x ingat. hehehe.
Saya da bersedia utk melahirkan baby walaupon slalu je dgr n baca pengalaman org. semestinye ape yg saya dgr tu sumenye cite2 yg menakutkan n mengerikan. tp bagi saya, kalau sume ibu2 bole melalui saat2 kritikal tu, knp sy x bole? saya slalu berdoa supaya saya boleh n berjaya melawan kesakitan tu. Amin...
Org kate da akhir2 pregnant ni kite kena kerap berjalan supaya sakit bersalin tuh x lame. tp alhamdulillah sbb kerja saya ni memerlukan saya byk berjalan n berdiri. ari2 menawaf sekolah tu adalah dlm 2km kot. turun naik tangga lagik. masa 5bulan lg kaki da bengkak gle smp sy dinasihatkan utk kurangkan berjalan.
Harapan saya: saya harap n sgt2 berharap saya selamat melahirkan baby pertama saya. Saya juga berharap agar Allah memanjangkan umur sy supaya saya boleh menjaga n mendidik anak kami bersama2.

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Bagus ko dh berazam nak bf baby dari awal. jgn jadi cam aku. ilmu takde, then mase tu zmn tak aktif berinternet so kurang sgt pendedahan psl bf. last2 dpt bf zara skjap sgt2..

all the best utk ko yerk..slamat menempuh pengalaman bersalin yg pertama..n semoga berjaya exclusively bf ur baby..=)

:: butterfly :: said...

aku doakan ko ngan bby sehat ;) waaa best dan takotkan nak besalin ni.... rindu nyer saat2 tu.... hehe

nooreen.rahman said...

zura apa kabar baby? nnt post pics byk byk k? :)

wawa n nasz said...

congrats...slamt jage baby n diri sendiri yer... :)

Post a Comment