Sunday, November 8, 2009

Surat utk mama


Assalammualaikum semua...
Hari ni umur aiman da 27 hari.
badan aiman pon da makin membesar..
mama kata muscle aiman da makin padat..
ada bbp helai baju yg da btol2 fit kt badan aiman
nasib baiklah mama cume beli 3 helai jek baju saiz newborn
x membazir sgtlah
xpe..baju2 aiman nanti adik aiman boleh gune..
mane tau 2 3 tahun lagik aiman dpt adik

Setakat 27 hari ni, mama kate mcm2 aiman punye progress
paling ketara saiz bdn aiman la
aiman pon da kuat menyusu skg
susu mama ialah makanan yg paling sedap, lazat n plg best kt dunia ni
aiman pon da tau mcm mane nak hisap susu mama ngan btol
aiman da x gelojoh mcm dulu..
jadik x la mama asyik tukar je baju aiman yg basah lencun kena susu mama..

tapi ada satu benda jek lagik yg aiman xleh control
aiman xtau lagik waktu tdo yg btol
nape ntah..aiman suke sgt tdo siang
ble mlm aiman suke berjage n nyanyi2 lagu2 yg papa n mama benci sgt nk dgr (nangis la..he..)
klu aiman da tdo siang, mama kejut minum susu pon aiman xkn bangun
smp kadang2 mama terpaksa renjis2 muka aiman ngan air, tu pon x berkesan gak
sorryla mama n papa terpaksa gilir2 jage aiman ble mlm
tp aiman janji ble aiman da besar sket aiman cube utk tdo waktu mlm..
tp mama kate, xpe aiman suke tdo siang pon..nnt lame2 aiman mesti tau sendiri ble waktu yg sesuai utk tdo..yg penting aiman sht.

skrg ni aiman da x suka dibedung
tiap kali mama n papa cube bedung aiman, aiman mesti meronta2 ngan kuatnye.
aiman rasa rimas sgt ble kena bedung
tp sbenarnye bedung tu baik utk badan aiman..tp aiman rasa x bebas
aiman sukakan kebebasan! hehehe..
ble boring2 aiman suka bersenam
gerakkan tgn mcm police traffic tuh
xpon gerakkan kaki mcm org tgh naik tangga
kdg2 aiman suka buat senaman mulut mcm org yg warm up kt kelas vocal
aaa...eeee..iiiii...oooo..uuuuu...
mama suke sgt tgk aksi2 aiman..

oklah..stakat ni jek ilham aiman utk mama..
sian mama mlm tadi
tdo x smp pon sejam sbb layankan aiman
aiman sayang mama n papa sgt2
terima kasih sbb jage aiman ngan baik
mwah mwah..
p/s- gmbr terbaru aiman ada kat facebook mama n papa..

3 comments:

Dilla Ady said...

amboi..pandainye aiman ni menaip ye..hikhik..

hmm...mmg la agaknya zura, sasha tu dulu pun camtu mase dalam hari..punye la seronok tido siang...malam buat joget lambak...hikhik..geram jek..

tensen tau..da la tido tu tak leh ganti..kalau ikut pantang dalam hari ni, tido siang tuk ibu bersalin tak elok sgt..lagi2 sebelum gelincir matahari..

tido pas zuhur takpe..tu pun paling lame 2 jam..tak leh lama2 takut muka sembap..tapi tak tau la zura percaya ke tak..

~ dyn ~ said...

ada satu lagi aiman tak tahu..aiman tak dapat control semburan aiman kt mama. ekekeke..

wawa n nasz said...

sama la anak kite ni nye prangai,he.tp faheem lg kuat tido.siang mlm tido je kejenye mase mamanye dlm pantang..hihi.tu yg bdn menembam

Post a Comment