Wednesday, March 2, 2011

Bengang gile!!!

ASSALAMMUALAIKUM SEMUA..
arini aku sgt bengang!!!
bengang ngan org yg x xde common sense lgsg
alkisahnye begini..

compact powder aku yg lame telah dipecahkan oleh si bujang kecik tu
biasala...pompuan mana bole lps ngan bedak2 ni
so, 1 ari tnpa bedak rasa mcm xnk kuar umah kn
memandgkan gaji da msuk
aku pon dgn rasa terujanya belilah produk dato' siti
simplysiti...bukn nk comment pasal produk tu
produk siti mmg best! mari sokong bisnes org mesia
belila brngan buatan mesia

ada satu manusia yg x phm bahasa telah menggunakan bedak baru aku tuh tanpa rasa bersalah!!
memula die nk tgk jek...x sangka pastu die g tepek kt muka die
yg menjadi aku geram sbb die ada mslh kulit (bkn nk menghina tau) - die sendiri pon tau muka die bermasalah
tp benda ni common sense what
alat2 makeup ni bg aku very personal, sensitif lg2 bedak kan
even aku pon x share compact powder ngan adik beradik aku
die siap ckp xpe klu aku kena sakit kulit tu sbb die ada ubat
semudah itu die melafazkan ayat yg sgt2 aku bertmbh bengang
aku rasa nk cmpk jek kt muka die
tp disbbkan aku ada rasa hormat lg kt die
aku sabarkan ati
dala x ckp sorry
mmg dasar manusia x de bahasa!!!
n terus blah dr situ dgn perasaan yg sebal

dan akhirnye aku mengecek pd encik kamaruddin tp tidak dilayan!!!
jd, aku kena beli lg la ni.bln dpn la kot
ada org kate xpe...tukar jek span die
tp aku mmg da serius geli nk gune
klu aku ada yg baru pon, compact powder yg da dicemarkan oleh manusia tu, aku akan buang dlm tong sampah
lebih baik aku buang drpd aku bg kat die secara percuma.
klu nak bayar,,,full price! no discount!!

aku sgt bengang!!!!
SEKIAN!!!

4 comments:

Adyshariz said...

mak aii..org macm ni pon ader yer zura..awak mmg penyabar sungguh..

sengal betul, kalau akak ppon bengang gak

ninieZUERYANNIE said...

jurey, aku pon sama.. mcm geli la nak pakai dh kena kat kulit muka org lain kan.. lg 1, kalo sikat pon aku x suka share.. sbb imagine ntah byk kelumumur ke org tuh.. kalo nail clipper pon semenjak dh tua2 nih aku jd geli ckit, unless anak beranak aku je.. habit share nail clipper mcm mase assembly skolah dulu dh xde dah..

mmgla kite nih bukan sempurna sgt, bukan pembersih sgt.. tp come on la.. commen sense kan?

Mrs. Asida said...

kena nyanyi lagu benggang dari Akim ni.. hehe

dasyat gak, mcm2 org de di dunia..

Myra Jay said...

Sabar yek..
Yg orang tu pun dah tau muka ada masalah jangan lah dengan slamber menggunakan hak orang lain..huhuu

Post a Comment