Saturday, September 22, 2012

Air tangan mama : lamb chop

Assalammualaikum semua..
/hihi

resepi yg da lame sy ingin kongsikan

Lamb chop

Bahan utama
1. lamb slice (better amek bahagian shoulder)

Bahan perap (kuantiti ikt suka bergantung pada berapa byk slice digunakan)
  • bawang putih - digoreng menggunakan minyk zaitun, kemudian ditumbuk dan diperap bersama daging
  • jintan kasar
  • rosemary leaves -ada 2 brand yg glamer. brand mcCormix dan masterfood. 
  • madu
  • perahan lemon
  • sos tiram
  • black pepper
Cara- cara
  • bersihkan daging sebersihnya
  • lumurkan kesemua bahan perap pd daging
  • perap sekuranng2nye 3 jam. lebih lama diperap lebih sedap dan lebih lembut
  • masukkan dalam oven. bakar pada suhu 250 C selama 30minit (sushu dan masa depends pd oven) 
  • siap dihidang. hidangkan bersama hirisan lemon. perahan lemon pd lamb chop dicadangkan utk lebih rasa uuummmmmppphhh!!!

lupe plak...sos bole gune sos black pepper yg dimasak sendiri..
selamat mencube ye kawan2

0 comments:

Post a Comment