Wednesday, September 26, 2012

Obsesi saya

Assalammulaikum semua..
/hihi

setiap org mesti ada hobi.
kdg hobi tu terover sgt atau terlampau sgt yg kdg2 bole membawa kesan buruk
cth mcm hobi  pancing ikan
klu da obses sgt smp x ingat anak bini kt umah
memancing smp dpt ikan yg diidamkan
selagi x dapat, x balik umah

keja sbg cikgu sememangnye pergaulan byk bersama dgn cikgu perempuan
bile da campur dgn golongan2 hawa ni, lg2 yg hampir sebaya mcm2 keobsesian yg sy dpt lihat
ada member tu mmg obses dgn tudung brand pearl haya
sampaikan ada beratus2 koleksi dr brand tersebut
ada tu obses dgn fesyen terkini
lg2 sekarang dgn pengaruh shopping sec online lg meluap2 la amarah bershopping tu

awal2 dulu sy obses dgn kasut, pastu dgn dress plak
kejap pastu dgn tupperware
skrg ni dgn barang dapur plak
ntah ape2 kn :P
tapi rasanye xdelah obses smp menyebabkan jatuh muflis
hahahaha.. :))
nk membeli brg ni mesti ada perancangan yg baik
lg2 klu brg tu melibatkan hrg yg mahal (dahla mahal pastu nk beli byk2 plak tu)
setakat gaji mcm saya ni (ala..keja gomen mesti u olls da bole agak gaji kami ni brp hengget)
ish ish...tapi tetap bersyukur dgn rezeki yg ada
duit ni klu x digunakan mesti akan abes unless klu org tu mmg btol2 pandai simpan duit
dpt duit gaji awal2 da sisihkan utk saving etc
klu saya mmg smp kucing bertandukla buat gitu
dpt gaji terus pikir nak beli ape
huahuahua...:D
so rakan2. gunela konsep spt saya
DUIT UTK DIHABISKAN BUKAN UTK DISIMPAN!
Hehehe

jadi...berbalik kepada topik
ini adalah barang2 yg sy da beli utk melengkapkan keperluan di dapur
TAPI...semua2 ni sy beli secara ansuran 3 kali bayar okeh
selagi x abes bayar, brg xkan dihantar
mcm sy cerite tadi
nk berbelanja yg penting ada perancangan
perancangan saya adalah
beli sikit2...klu brg tu mahal pujuk2la seller tu utk instalment
kdg dlm hidup ni kite kena ada sifat2 muke tembok sikit
malu bertanya sesat jalan
hehehe :D
 *semua gambar ihsan daripada website seller2 tersebut*



griller George Foreman rm 250


 pressure cooker PRESTIGE 6L RM325 from Barang Overseas

 Pizza maker. blaja2 nk buat pizza. rm 165
 Mini cupcake maker. senang nnt nk buat muffin or cupcake. rm 175
from Barang Murahuk
Tefal easy cookware. set of 9. RM 400

semua barang2 ni sy da langsaikan payment. tinggal pressure cooker ada balance rm125 lg. tgu gaji bln dpn. bln ni nk beli blouse ngan skirt ala2 dahlia plak. hahahahah

harga yg ditawarkan oleh seller ni mmg lebih murah dr market malaysia
x caya cubela survey dulu
jd pada kwn2 yg suke kumpul2 barang dapur bolela klu nk bershopping di situ
cumenya membeli belah secara online ni mmg ada risiko
ape pon mesti bijak memilih

sbnrnye ada perancangan lain
nk beli bnda lain plak
pasni nk beli dining set whittards plak
fuyyyoo!!!klas i u oolllsss
fengsan!
/sweat

2 comments:

naney said...

waaa zura aku plan nk beli tefal je tu pun xterbeli2 lg...and would like to buy corelle gk.. waiting for next year lps deliver...now kumpul duit for 2nd bb

Zurani said...

naney..klu ikutkan mmg mcm2 berkire2 nk beli tefal tu tapi pikir rugi x beli sbb mmg murah. mmg skrg tgh gile kumpul koleksi brg dapur. aku pon otw nk beli corelle ngan vision. abesla duit. hahahah

Post a Comment