Friday, June 12, 2009

cite x best semasa cuti:(

akhirnya kami sudah kembali ke rumah setelah bercuti di kpg lebih dr seminggu.
actually percutian ni sgt2 menyeronokkan. tp di akhir2 percutian- on d last day. satu kejadian yg x best telah berlaku kpd diri saya.
...
...
......
.......
.........
saya mengalami bleeding..
saya x pena terpikir pon bnda tu akan berlaku pada saya.
lagi2 bile usia kandungan da 21 minggu.
mule2 saya ingatkan vaginal discharge, tp kaler die lain macam je.
light brownish
saya teringat doktor pena pesan klau ada cecair yg warna die lain dari biasa cpt2 g hospital
malam tu gak husband bwk g hosp besut-masa tu tgh bermalan di pantai bkt kluang
yg bestnye ayah, mak n adik2 saya pon turut temankan
sbb ni diklasifikasikan sbg kes emergency, so, saya x yah tgu lame2.
nurse soh tukar kain
dan bnda yg paling memalukan seumur hidup saya
bile doc masukkan forcep ke dalam utk check kalau2 jalan2 da terbukak.
dahla malu, sakit plak tu -yelah....1st time kan.
siap kena marah2 lagi ngan nrse tu
nasib baik die tu kecek kelate, xdelah saya faham sgt.
dahla doctor laki, muda.
rasa2nye baru posting kot.
tp doc tu baik je.xda marah2. bagi advice je.
xtau sbb ape bleeding..maybe sbb travel jauh n kepenatan
mane taknye, seharian saya tawaf kat pengkalan kubur tu
shopping2
pas2 siap mandi pantai lagi.
sehari sebelum tu, jalan2 seharian kt kuala terengganu
sampai adik2 saya pon x percaya saya aktif sgt walaupon tgh pregnant. huhu
berbalik pada cite tadi, masa mule2 nurse tu check perut, die terkejut sbb perut saya bsr
die tny betul ke saya da 21 mgu
sbb die kata die pon tgh pregnant anak sulung, 5 bln sama mcm saya
tapi perut die x sebesar perut die.
die ckp saya salah kire tarikh.
bengangnye saya.
dahlah masa tu tgh sakit n malu2
ada plak org nak menambahkan masalah.ish!!!!
malas nak layan nurse tu, lantaklah perut sapa besar yg besar.
dah saiz bdn die tu 2kali ganda badan saya memanglah perut tersorok sket.

doctor buat scan skali nk tgk sebarang keganjilan
masa tu saya mengambil kesempatan berborak2 dgn doctor tu sbb da bengang ngn nurse.
bile nurse tu tau saya keja cikgu, automatik die terus jadik baik ngan saya.hehehe..
siap tny saya ajar katne, etc..
ada orng bgtau, biasanye ckg slalu mendapat layanan yg istimewa di hospital kerajaan.
betul kot...
alang2 da scan saya nak gak tau jantina
nmpk la baby saya bergerak2 dalam tu. kepala die sebelah kiri
uri sebelah kanan. 
kaki die aktif menedang.
saya perasan sejak 2 mgu lps macam ada tendangan kecil disebelah kanan
ingatkan ape.
tp doc cakap itu adalah tendangan baby.
btol la.
bile da 5bln baru dapat rasa tendangan2 comel tu.hehe..

pasal jantina baby
mule2 doc xnak bgtau tp nurse cakap
baby BOY
x kshlah boy ke gal, yg penting sht.

tu saja lah kisah nak diceritakan kpd kawan2.
alhamdulillah.
bleeding tu hny berlaku kurng dari 24 jam
saya berdoa supaya saya n baby sht2 je sampai lah 9 bulan nnti
ape pon kejadian yg menimpa diri saya, saya redha..
so, jln terbaik adalah sentiasa berhati2 n beringat2.

4 comments:

mizzyN said...

dah ok, Alhamdulillah. take care.

nooreen.rahman said...

aih, suspen. nasib baik tak de pape. baby, dont give up please! :) baby boy ye? best nye! first baby ialah boy! sukaaaa! :)

wawa n nasz said...

hee..nnti bb kite leh geng la.boyz rules! hehe. take care tau zura.

~ dyn ~ said...

baby papa strong kay !! (~.~)

Post a Comment