Monday, May 10, 2010

Nak mengumpat sket ni

Entry ni ditulis oleh mama..

kena taip laju2 ni
aiman tgh tdo

alkisahnye begini..
aiman demam.
da bawak g jumpa paed
our fevret paed
dr tee ada bgtau aftr recovered frm dmam ni kulit aiman ni akan kuar rashes
tp jgn panik
sbb tu mcm reaksi utk kuatkan immune system
dr tu sgt bagus sbb die siap bgtau kt kami ape term utk rash tu
balik umah saya terus google
x silap name saintific die roesella

spt yg dijangkakan mmg badan aiman tumbuh ruam2
bole dikatakan hampir keseluruhan badan penuh dgn ruam

dipendekkan cerita
pas amek aiman dr umah bs
sy terus g klinik
ingat nk mintk ubat sapu
mmg ruam tu gatal
aiman pon sgt2 la cranky (huhu! sian saya x cukup tdo)

nk ngumpat pasal dokter kt klinik tu
saja je g klinik tu walaupon tahu dokternye mmg bg servis gred E.
kebetulan dekat ngan umah bs

sgt kedekut nk berkongsi maklumat
check lebih kurang jek
bile sy tny jwb pon lebih kurang jek
mcm la saya ni x b*d*h sgt kn
saya ni pon berpelajaran ape
cikgu bio lagik
so, serba sedikit saya mmg tau la istilah2 sains n kesihatan ni
ape salahnye share information ngan patient
ktorg bayar ape 4 d consultation
keja dokter kan berkaitan dgn komuniti
so..x salah rasanye sebar2kan maklumat yg berguna pd masyarakat
sekurang2nye ni dpt mendidik masyarakat kn

klu malas pon nk jawab soalan patient
at least tgk la muka patient tu
ni pandang pon seblah mata jek
huh..mls nk ngumpat lagik

sy sebagai guru
rasanye saya sendiri x tergamak nk mengajar lebih kurang kt student
walaupon saya x perfect mana tp at least sy cuba bg something yg berguna utk dorg
bayangkan klu la anak dokter tu dpt cikgu yg masuk kelas goyng kaki..pas2 x mengajar
ape yg dokter tu rasa?
mesti rasa nk tunjal2 jek muka cikgu tu kan???????

2 comments:

Dokter faRyn said...

aku tak macam tu tau. hehehe :) sabar zura eh.

~~kimz~~ said...

hahaha..aik..xkan faryn terasa...jangan tau faryn cam gitu..kalau aku jd patient ko..ko cam gitu..sekel je kepala..huhuhuhu

Post a Comment