Thursday, February 2, 2012

Jgnla kolot sgt!kan da malu..

Assalamlaikum semua..
/hihi

jap tadi g bwk AYesha ke klinik
check up for 4mnths..terlewat 2 minggu..hisss..actually nurse salah bg tarikh dr awal lg

berat AYesha skrg 6.2kg...kecikkan?
anak2 i kn selim2..
well.. teringin nk anak chubby2 montel2 rasa nk picit2
tp AYesha ni pon da cukup montel utk dipicit2 dan dicubit2 oleh abg aiman
yg penting walaupon berat AYesha sikit je tp meningkat setiap bulan, tu yg penting :))

nurse tny susu badan lg x
sy ckp so far x campur susu, masih try utk exclusive BF
nurse tu sgt surprise, die kate bgs! klu bole try bg susu bdn smp 2 thn...:)
biasala...nurse lg2 nurse gomen kenala menyokong penyusuan susu ibu
pastu sy ckp sy pon masih nyusukan abg aiman
die lgla terkejut
bagus akak! katanye..
saya pn mcm biasa pantang dipuji.senyum lebar smp telinga!
hehehe :D

eh....tetibe ada plak makcik sorg ni menyampuk
xsangka die menguping2 perbualan kami
"la....susu badan pon anak kecik jek" (mksd die mcm ni lah..nape anak saya bersaiz kecik wpon menyusu bdn)
menyirap darah i tau!
nurse tu pon jawab bg pihak sy sbb die pon maybe nk cover sy yg da kemalu maluan kn..
"da mak die kecik, anak die pon kecik la, x kan nk beso2 sgt. beso sgt nnt obes plak kak, susu badan kan baik, budak2 yg gemuk2 tu sbb byk minum susu lembu la tu"
makcik tu jawab " anak2 akak ok je minum susu Dutch Lady"
dalam ati saya kate " susu Dutch lady je ke kak!"..
nurse tu jawab "ai kak..x keja pon bg anak susu tepung ke, patutnye surirumah lah kena bg susu badan, terbalik plak, ni yg keja bg susu bdn"
well... i terbangga kejap dgn statement nurse tu td. ooo..rupenya makcik tu x keja ke. nurse tu pon bole tahan jugak berapi mulutnye
agaknye makcik tu bengang kot
die jawab balik tp ditujukan kt saya
"patutla maknye kurus sgt, sbb sume zat bg kt anak, sian mak, ni kena minum kalsium byk ni"
wah..makcik ni menjawab dgn kate2 saintifik.canggih makcik ni.
sy tgk muka die..ala..gigi die pon rongak2 lg nk ckp pasal kalsium bagai
nurse tu plak kate
"ape plak mcm tu, kurus la cantik, cikgu ni adik beradik die sume kurus, ayah die pon kurus, cikgu ni anak pkcik osaman tu, umah yg kt peringkat C yg anak2 die pandai2 tu la kak"
hah?la..ape kena mengenanye susu badan ngan pakcik osaman plak ni?
bgsnye nurse ni punye ayat sebijik kena smash kt makcik
makcik tu tgk kt aku tersipu2
nurse tu sambung lg
"kan susu badan tu bgs. klu susu ada lg, buat ape bazir duit beli susu formula. susu dahla mahal skrg, susu manusia utk manusia"
betul betul betul - tp sy ckp dlm ati jek
bagaimana ngan kisah makcik yg terkemalu maluan itu?
die kena marah ngan nurse sbb check up utk anak die lewat sebulan

ape2la makcik..janji u happy i pon happy
die tersipu2 lagi

HAPPY BREASTFEEDING TO ME!





3 comments:

Em's Family said...

wahahaha.. i bace sampai habis.. sabar je lah makcik tu.. nak nyampuk tapi pengetahuan agak cetek :) nasib ade nurse tu, i rase sure nurse tu pun hardcore susu anak

~ dyn ~ said...

ukur baju di badan sendiri...kata dulang paku serpih..waahaha...kalau sy ada kt sini mau makcik ni kena gulai..

ninieZUERYANNIE said...

hahahaa sian makcik tu..

Post a Comment