Tuesday, June 5, 2012

Diari Penyusuan AYesha Nureena - 8 mos

Assalammualaikum semua....
/hihi

saya masih dalam mood bercuti tapi...
hukhukhuk...sedih...struggling hard tanda paper exam
1st week cuti da mmg berjalan sakan ke hulu ke hilir ukur jalan kt pantai timur
n 2nd week masa utk keja sekolah
x sukenye perasaan ini :(
perasaan yg sentiasa berdebar2
fikiran yg asik teringatkan betapa byknye kertas x tanda lagi
/floor

ok..utk menghilangkan kegusaran, marila berblogging cerita pasal anak2 :D
nama pon blog aiman&ayesha
harusla selalu update pasal mereka berdua...hehehe
ni balik2 cerita pasal mama je kan :P

alhamdulillah...AYesha nureena da berumur 8bln +++
xsangka sgt ayesha da semakin membesar
ingat lagi wkt memula kuar dulu
kecik je..merah2 plak tu
ayesha membesar ngan sihat walaupon once in a blue moon ada gak penyakit yang hinggap 
/hmm

ok..berbalik pada tajuk..as usual mukadimah yg lebih panjang dr isi kandungan..hik hik hik :D
setakat 8 bulan ni AYesha masih consume breastmilk :))
walaupon pena bbrp kali terfikir nak campur ngan FM tp hasrat terbatal sbb sayang tgk stok susu kt freezer
xkan nk buang kot
lg sayang bile each time pump kt sekolah, tgk susu mencurah2 sampai basah baju kadang2
lg2 klu pki baju plain mmg berbekas kebasahan la di kawasan tersebut
/blush

syukur ke hadrat ilahi sehingga sekarang susu masih mampu dihasilkan
saya masih lagi merasa LDR
Masih lagi experience bengkak2 susu if lambat pump
dan masih boleh lg buat stok EBM 
sesekali stress menjengah, mmg susu pon merajuk
nk dpt 5oz pon susah
huhuhuhu
oleh itu jauhila stress dan mesti bijak menangani stress
lgpon stress selalu lg cepat tua kn
/no

AYesha da pandai merangkak
da memula memanjat tp die suka pnjt badan orang
dulu abg aiman suka panjat katil
da bole duduk without assist
comel je tgk
merangkak2, da pnt duduk ;)

masih kekal dgn sebatang gigi yg comel juge
cume AYesha agak fussy n manja sket compared ngn abg aiman yg mmg sempoi abes
nk tido kena berbuai, xleh pns, so kenala on aircond
xnk ngn org..sng cite die nk menempel jela ngn mama die
yela...lain ank lain ragamnye
biarla sikap ank tu bervariasi
xnkla sume ank mcm abg aiman n xnkla jgk sumenye mcm AYesha kn.

 amek gmbr studio. tumpang studio best friend papa. FOC. hehehe..
 abg ngan adik. sama x muka kami? costume baru aiman. batman forever. suit ni siap ngan mask die skali tp abg aiman malu nk pki. abg aiman kn pemalu orgnye..
 
nmpk mcm kt oversea kn. ni sbnrnye kt satu tanah yg dipenuhi dgn lalang..
/bye
 

1 comments:

mizzyN said...

semakin hansamu abang aiman.
apesal nak campor susu ayesha? ebm ko cukup je kan?
Aku ni kena campor kalau outstesen sebab stok beku terhad. Kalau hari2 biasa waktu opis mampu la aku nak sediakan 12 ke 15 oz sehari. Kalau nak oustation x termampu wohh. Go susu ibu!

Post a Comment