Friday, May 15, 2009

happy teachers' day

arini 16 may adalah hari guru. nmpknye thn ni adalah thn ke 4 saya menyambutnye. sbb arini ari sabtu, so, sambutan hari guru yg officilnye pd ari isnin ni.
x sangka da hampir 4 thn saya menceburkan diri dlm dunia pendidikan.
dulu2 masa jd students, especially masa kt mozac dulu, rasanya sambutan hari guru adalah antara ocassion yg meriah kt sek.
skg bile da jd ckg memang terasa hari guru adalah special ocassion utk saya.
spt thn2 lps, yg plg wajib adalah beli baju baru utk dipakai masa celebration tu.
memandangkan perut ni da bsr, xlehlah nak melaram dgn kebaya or baju kurung moden.
xtaulah nk pakai bj ape.
thn lps saya menang award guru paling lemah lembut. hehe..thn ni x dapat kot.
.masa 2007 n 2006 saya mengajar form 1. dorg ni sgt appreciate ckg. so, byklah hadiah saya dapat. penuh satu meja. last year bile mengajar upper form, dorg ni pon appreciate ckg gak, tp bile da bsr dorg kurng menunjukkan. klau budak2 kecik ni dorg lebih nak show off n berlumba2 sapa bagi hadiah plg best. kalau x bagi tu mcm satu kesalahn plak.
walaupon saya kdg2 tension n very stress menjadi seorng cikgu, tp bile2 difikir2kan nilah kerjaya yg paling sesuai dgn saya. sbb saya rasa talent saya ialah mengajar n saya sukakan budak2. 
harapan saya, saya harap saya akan lebih baik dari tahun2 sudah. thn ni saya mengajar biology form 4 n saya akan carry kelas ni smp dorg form 5 next year. so, harapan saya semoga mereka akan mencapai kelulusan 100% dan mendapat number 1 subjek bio di sekolah2 daerah psir gudang. semangat ni...
happy teacher's day for me!!!!

3 comments:

mizzyN said...

selamat hari guru juga. teringat zaman mozac dulu kalau hari guru mula la nak buat celebration macam2.

ko guru lemah lembut, kalau ko lemah lembut aku kategori apa la ek.

lily azliyana @ mama zara said...

wah..dh 4 tahun rupenye ko mengajar ek. mcm sekejap jek kan. nway, title guru lemah lembut mmg sesuai ngan ko..hahaha..

Zurani said...

lily n nadh -tq 4 d wish. actually x lemah lembut pon tapi lemah lembik.heheh...

Post a Comment