Thursday, August 20, 2009

30th week

Sedar tak sedar, masuk minggu ni sy da preknen 30mgu. sekejap jek masa berlalu. msk bulan ke 7 saya sendiri dapat rasa perkembangan baby yg semakin aktif dan perkembangan diri saya yg semakin x aktif.
yg paling obvious saiz perut yg semakin membesar walaupon ramai org kate comel je perut sy ni. klu x pakai bj preknen dorg xtau pon sy da mengandung. hehe.. berat badan pon makin bertambah. saya sendiri dpt rasa keberatn bdn nih. cepat letih. kaki da start sakit n bengkak. dulu saya pakai kasut saiz 5, skg saiz 7 tau. saya rasa sume ibu yg mengandung pon rasa simptom yg same mcm saya.
baby da aktif bergerak. da bole rasa kedudukan kepala die ktne. ada skali tu siap nmpk lg benjolan kepala die berpusing 360 degree dari bawah naik ke atas pas2 turun bwh balik. masa die bergerak n menendang2 rasa best sgt tp, masa die mengeraskan bdn die tu yg x best. sakit n tegang kt perut. lagi sakit kalau die menggeselkan siku atau lutut die kt kulit perut saya.
kt kelas time mengajar automatik suara cikgu akan jadi kuat. saya rasa baby sy ni da get use dgn keadaan yg bising tmbh2 lg mama nye yg suka menjerit2 dlm kelas plus students yg suke sgt buat bising dlm kelas. tp ada masa2 tertentu bile sy mrh kt student baby pon akan mengeras skali seolah2 die memprotes tindakan saya. x pon die terkejut kot. he..pandai2 je bt prediction.

3 comments:

mizzyN said...

baby ko dah ada nama dah?

Zurani said...

blom lagi nadh.susah2 bg name nadhrah mohd je la

~dyn~ said...

nama baby aieman danish haraaz @ ainul damia humaira ... tak kira...nk jugak !!!

Post a Comment