Wednesday, August 26, 2009

cuti yg membosankan..

Bosan gak cuti lame2 ni. Husband da g keja. Jadi keja saya adalah ngadap pc ni. Edit2 blog. Jalan2 kt blog org lain. Hehehhe..Baju kotor mesin basuh tgh cuci. Tgu nak sidai je. Tgh pk2 nk masak ape utk berbuka arini. Nk masak yg special sgt saya tgh dalam proses nk blaja masak. Xlehla nk masak yg grand2. Tgk2 resipi kat internet nmpk mcm sedap je. Sume nk try. Tp biasalah..mesti x jd. he..

Semalam husband belanja berbuka puase kt Tanjung Puteri resort dkt Pasir Gudang. TQ sayang..So, sbg membalas budi baiknye, saya ingat nk masak yg special sket arini. Dahla pg td sy mls gle nk masak sahur. Masak ala kadar je. Rasa bersalah plak ngan die.

Sejak akhir2 ni tido sy selalu terganggu sbb baby asik bergerak2. bile saya pusing kiri, die pon bergerak ke kiri. pusing kanan, pon die nak pusing gak. so, kwn2 ada tips x mengatasinye?
minggu depan da start keja. saya takut tdo x cukup, nnt penat kt skolah. ble da penat n ngantok mesti sy ngaja dgn lmbtnye. jd lmbtla nk abes silibus. huhu:(

ni antara lauk yg saya plan nk masak petang ni.hehehe..semoga berjaya! chaiyo chaiyo zura!


bergedil daging/ayam (gmbr atas)
butter prawn (gmbr bwh)

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

kalau ko berjaya buat butter prawn tu, apakate ko tepek sekali resipinye kat cni. sbb aku pon tak reti nak buat. udang ade dlm freezer tu, klu ko bg resipi, leh aku masak jugak nanti.hehe

mizzyN said...

semoga berjaya. aku nak masak kentang goreng berlada balik jb nieh.

Post a Comment