Tuesday, August 11, 2009

kisah baju mengandung

xde topik menarik nk cite arini
tp nk gak cite pasal kisah bj mengandung ni
saya start pakai bj mengandung g skola masa kandungan 6bln lebih
baju pregnant tuk g sek ni, mesti bj mengandung yg standard tu (yg mcm zaman2 mak kite dulu)
dress panjang yg memang lebar. suar x dibenarkan
jadi wkt pregnant ni, xleh nk bergaya sgt
saya perasan, kebanyakan baju ngandung tu, bahu die lebar n pendek
sbb saya yg pendek ni pon baju tu atas buku lali
saya ada 5pasang jek
disbbkan perut sy ni kecik je, jd bolehlah saya mevariasikan nye dgn pakai jubah.
pakai jubah nmpk bergaya sket tp kurang selesa (x selesa lgsg pon sebnrnye, tp nk bergya punye pasal), so, saya pakai selang seli ngan baju yg besar tuh.
seminggu ada 5 ari, xkan nk ada 5 je bj ngandung kn
budak sek zaman skg very observant
klu asik pki bj yg sama confirm 120% dorg akan mengutuk n menegur nye.
kite pompuan, mcm2 mane pon mesti ada perasaan nk kelihatan cntik n menarik walaupon tgh berbadan 2.
so, utk menghilangkan rasa boring asik pki bj yg same je n sbb x suke ngan cutting baju bsr tu
saya beli la kain pasang (2pasang), kain yg selesa sket n serap peluh
pas2 design sendiri bj ngandung sy
pas2 anta kt tailor fav sy tu
saya anta kt tailor last 2 weeks
masa ukur tu memang die amek ukuran besar especially kt perut n dada
smlm die cal soh collect bj tu, da siap
sy ngan excitednye pon, balik umah terus try
malangnye..........
:( :(
baju tu ketat
sy xtaulah salah ukuran ke atau perut sy yg da semakin bsr even within 2 weeks
ketat tp masih boleh dipakai
bile saya acu2 kt baju ngandung yg saiz besar tu, saiz nye lebih kurang sama
so, terbuktilah bahawa baju tu tak bersalah
perut sy yg semakin mbsr:)
utk tidak menghampakan diri sendiri n sbg menghargai jasa tailor tu jahit baju sy
sy pakai gak baju tu g sek (n atas keizinan husband)
tp ramai je org ckp cantik (heheheeh)
xde plak org komen sexy ke ape ke
so, selagi baju tu muat utk dipakai, sy akan pakai
xnk membazir
alamak baby mengeras.uh.....
sakit n tegangnye perut

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

laa..mane gmbar baju preknen yg cantik tuh..
nak jugak tgk..hehe..
nway, tak tau tak dibenarkan pakai sluar ke skolah..
dulu aku mmg suka pakai blouse n suar..
mmg tak beli langsung bj preken yg labuh tuh..
lagipon aku kerja lab, mmg sesuai la pkai suar pon..hehe

Zurani said...

lily--nnt aku apload gmbr bj mengandung rekaan aku tuh.kt sek x dibenarkan pki suar.klu bole, aku pon xnk pki bj preknen yg labuh tu. pki suar n blouse nmpk selesa n bergaya sket kn?

nooreen.rahman said...

zura, time mak aku pregnant pun dia buat baju sendiri. so tak ape.. mmg org pregnant pun ske bergaya. aku ni je yg tak pregnant pun pakai baju yg sama je. hahahahaha tak bergaya lgsung! ha ha ha

nooreen.rahman said...

eh chop, bukan mak aku jahit sendiri, tp dia g ckp kat tailor tu nk design cam tu cam ni. tu yg aku ckp dia buat sendiri tu :P

Post a Comment